• Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.
  • Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.

EDIX Oakley boomloos western zadel

€ 1.465,00
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

De EDIX Oakley is een volledig boomloos westernzadel, met de hand gemaakt van origineel Argentijns rundleer met een mooie decoratie en een verfijnde klassieke uitstraling. Biedt comfort voor zowel de ruiter als het paard voor lange buitenritten en voor vele andere disciplines van het western rijden.


De geweldige twist van het zadel biedt een smalle, comfortabele diepe en veilige zit. De zitting is met schuim gevoerd en afgewerkt met een geborsteld rundleer. De gullet van het zadel kan worden aangepast door de verwisselbare horn te vervangen. Evens zijne in dezelfde stijl als het zadel, Oakley fenders en met leder beklede stijgbeugels.

Het zadel zelf bestaat uit 2 delen: het bovenste deel – het zitgedeelte voor de ruiter, en het onderste deel – de basis van het zadel, die is opgebouwd uit aparte druk verdelende lagen. EDIX MPDS, meervoudig druk verdeelsysteem (zie tekening). Deze zachte, flexibele lagen passen zich aan de anatomie van het paard aan, evenals aan de bouw van de ruiter. Een EDIX boomloos zadel reageert optimaal op de bewegingen van het paard. Door de volledige afwezigheid van starre dragende delen kan het paard vrij bewegen, vooral de spieren van de rug en schouders van het paard, waardoor je de communicatie tussen jou en je paard kan verfijnen.


De Oakley is uitgerust met de EDIX®-circle-Y girthing waardoor de singeldruk verdeeld wordt over een groter deel van het zadel, doordat de verbindingen aan de voorkant en de achterkant van het zadel zijn bevestigd, in plaats van in het midden. Bovendien kan de positie van de singel zelf naar voren of naar achteren worden aangepast. Als zodanig zal alleen het gewicht dat het resultaat is van de interactie van de ruiter in het middelpunt staan.

EDIX raadt aan om een ​​boomloos zadel als compleet pakket aan te schaffen, inclusief stijgbeugels, stijgbeugelriemen en een bijpassend speciaal boomloos zadeldek inclusief ondersteunde inlages. De speciale boomloze zadeldekjes zijn door hun constructie een aanvulling op de druk verdelende materialen van boomloze zadels. De EDIX pads zijn anatomisch gevormd en voorzien van de juiste inlagen zorgen voor bewegingsvrijheid voor de wervelkolom. Indien nodig kan extra druk- en positieverdelingsmateriaal worden toegevoegd. Het positie corrigerende materiaal kan in de bovenste insteekvakken worden toegevoegd, zodat je tijdelijk een zadelpositie kunt verbeteren. EDIX heeft verschillende modellen Western pads die onder het Oakley westernzadel passen. Er is keuze tussen westernpad met een wollen basis en afgewerkt met een synthetische wol, of een op schuim gebaseerd westernpad afgewerkt met een Australische Merino schapenvacht. Alle EDIX pads zijn speciaal ontworpen voor de EDIX boomloze zadels, maar passen ook onder vele andere boomloze zadels.


Om een ​​constante stevige fixatie te garanderen, raden we een geheel of gedeeltelijk elastische singel aan voor een constant gefixeerde positie. Een duurzame elasticiteit die is afgestemd op de kracht van uw paard, die uw zadel zal beschermen tegen ongewenste krachten die worden veroorzaakt door de variërende buikomtrek van uw paard tijdens het rijden. Het elastiek van de singel past zich altijd in lengte aan en heeft de mogelijkheid om het zadel met constante spanning op zijn plaats te houden. Naast de EDIX anatomische zacht leer gevoerde elastische singel bieden wij ook de volledig elastische singel van F.R.A. nlays zijn onderhevig aan slijtage afhankelijk van de gebruiksintensiteit en moeten van tijd tot tijd worden gecontroleerd op de resterende kracht. De sets inlage zijn apart verkrijgbaar.