• Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.
  • Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.

EDIX Courville boomloos zadel

€ 675,00
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Een prachtige boomloos veelzijdigheidszadel gemaakt een hoge kwaliteit nubuck rund leder. De Courville is het meest verkochte boomloos zadel. Een veelzijdigheidszadel waarmee je naast heerlijke lange buitenritten, een sprongetje kan maken en tevens je paard dressuurmatig kan rijden.


In dezelfde stijl van het Courville zadel zijn er bijpassende uit leder vervaardigde brede fenders ontwikkeld en gecombineerd met een Western onderlegger, een pommel met horn en lederen veters, krijgt het Courville zadel een gave Western uitstraling.


Met behulp van klittenband kan de standaard gemonteerde hoge rugsteun worden verschoven om zodoende perfect op de zit van de ruiter af te stellen. Eventueel kan er gekozen worden voor een lage rugsteun. Door de verstelbare rugsteun en eventueel het toevoegen van een rugsteunkussen, kan het zadel een volledige maat kleiner worden gezet, waardoor dit zadel voor een volwassen en tiener passend te krijgen is.


De pommel is verwisselbaar en daardoor aanpasbaar voor een hoge of lage schoft. De pommel is gemaakt van glasvezel en de rugsteun van een high density schuim. Beide verbinden de linker- en rechterhelft van het zadel en bieden samen stabiliteit aan het zadel en comfort voor de rijder. Door de speciale constructie van het zadel biedt het zadel bewegingsvrijheid voor de wervelkolom.

De EDIX Courville is voorzien van een pocket waarin naar behoefte kniewrongen kunnen worden gemonteerd. Wil je geen gebruik maken van kniewrongen dan kan de pocket volledig worden afgesloten door de standaard bijgeleverde velcroversluiting.


Het zadel bied je paard door de speciale opbouw, EDIX MPDS, multiple pressure distribution system (zie tekening), van druk verdelende zachte flexibele lagen een optimale bescherming voor de belasting welke door het rijden op de paardenrug wordt uitgeoefend. Tegelijkertijd bieden deze zachte flexibele lagen de mogelijkheid zich perfect aan de anatomie van het paard en het postuur van de ruiter aan te passen. Een EDIX® boomloos zadel volgt de bewegingen van het paard volledig op. Mede hierdoor leert de ruiter perfect in de bewegingen van zijn paard mee te gaan en ontwikkeld op deze manier een onafhankelijke zit. Het resultaat is dat paard en ruiter gaan bewegen als één geheel en het is van daaruit dat er een ultieme communicatie wordt opgebouwd. Doordat het paard niet wordt belemmerd in zijn bewegingen, heeft het de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen en zien we dan ook vaak een toename in de spiermassa. Tevens zien we door het bovenstaande na de gewenningsperiode, zowel bij het paard als bij de ruiter, in alle facetten van het rijden meer ontspanning.


EDIX adviseert je om een ​​boomloos zadel compleet aan te kopen, inclusief stijgbeugels, stijgbeugelriemen en een bijpassend speciale onderlegger met afgestemde inlagen. De speciale boomloze onderleggers, ook wel onderbouw, zijn door hun constructie een aanvulling op de druk verdelende materialen van het boomloze zadel, ook wel bovenbouw van de totale zadelcombinatie genoemd. De EDIX onderleggers zijn anatomisch gevormd en uitgerust met de juiste inlages, garanderen ze bewegingsvrijheid van de ruggenwervel. Doordat de EDIX onderleggers over 8 inlagenvakken beschikken kan er positie corrigerende materiaal worden toegevoegd in de bovenste inlagenvakken, waardoor je tijdelijk een zadelpositie kan verbeteren.

EDIX heeft diverse modellen onderleggers welke passen onder het Courville zadel. Er is keuze tussen onderleggers met een basis van vilt met een synthetisch wollen afgewerkte onderzijde, of een foam basis met een Australische Merino schaapsvel. Indien nodig kan extra druk verdelend en of positie corrigerende materiaal worden toegevoegd in de bovenste inlagenvakken.


Alle EDIX onderleggers zijn speciaal ontworpen voor de EDIX boomloze zadels, maar passen daarbij ook onder vele andere merken boomloze zadels. Door hun constructie zijn ze een aanvulling op de druk verdelende materialen van de boomloze zadels. De onderleggers zijn anatomisch gevormd en uitgerust met de juiste inlages, garanderen ze bewegingsvrijheid van de ruggenwervel.

Het Courville veelzijdigheidszadel is te combineren met de EDIX zadeltassen en borsttuigen, waarvoor diverse ringen zijn aangebracht