• Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.
  • Snelle levering binnen heel Europa.
  • Zorgvuldig uitgekozen eerlijke & natuurlijke producten.
  • Advies op maat.
  • Bestellingen boven de €95,00 binnen NL gratis verzending.

Etherische olie ☽

Etherische oliën al eeuwenlang worden gebruikt vanwege hun therapeutische eigenschappen bij zowel mens als dier. Deze oliën worden gewonnen uit planten en hebben verschillende toepassingen, zoals het verlichten van stress, het verbeteren van de slaap, het verlichten van pijn en het stimuleren van het immuunsysteem. Het is belangrijk om etherische oliën op de juiste manier te gebruiken, bijvoorbeeld door ze te verdunnen en ze niet inwendig te gebruiken bij dieren. Raadpleeg altijd een professional voordat je etherische oliën gaat gebruiken, vooral bij dieren, om ervoor te zorgen dat je ze op een veilige en effectieve manier toepast. Je mag ons ook altijd mailen met vragen voor het gebruik. Etherische oliën kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de gezondheid en het welzijn van zowel mens als dier.

Etherische olie kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het gewenste effect. Hier zijn enkele manieren om zelf olie te gebruiken:

Aromatherapie: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een aromatherapie-diffuser en adem de geur in om te ontspannen, energie te krijgen of om een bepaalde stemming te bevorderen.

Roller: Meng drager olie met een paar druppel van de gewenste etherische olie, je kunt dit zo meenemen onderweg en je kunt dus een dun laagje op de huid/vacht aanbrengen. Let op de olie is te krachtig om direct op de huid aan te brengen dus verdun deze altijd.

Huidverzorging: Meng een paar druppels etherische olie met een dragerolie, zoals jojoba-olie, en breng het aan op de huid voor hydratatie, verjonging of om bepaalde huidaandoeningen te behandelen.

Massage: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een massageolie en gebruik het om te masseren voor ontspanning, spierpijnverlichting of om de bloedcirculatie te verbeteren.

In bad: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een warm bad voor een ontspannend en rustgevend effect op de geest en het lichaam.

Als luchtverfrisser: Meng een paar druppels etherische olie met water en spray de oplossing in de lucht om de ruimte te verfrissen en ongewenste geuren te verdrijven.

We hebben onderstaand een aantal veel gebruikte etherische oliën die veilig gebruikt kunnen worden bij paarden:

Lavendelolie: Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst bij paarden, en kan ook helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust.

Pepermuntolie: Pepermuntolie kan een verkoelend effect hebben en kan helpen bij het verlichten van spierpijn en ongemak. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijk insectenwerend middel.

Tea tree olie: Tea tree olie staat bekend om zijn antiseptische en schimmelwerende eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van wondjes, huidirritaties en schimmelinfecties bij paarden.

☾ Etherische oliën kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan de gezondheids- en welzijnsroutine van paarden. Hier zijn een aantal populaire etherische oliën die veilig gebruikt kunnen worden bij paarden:

Let op: Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en mogen niet direct op de huid worden aangebracht zonder verdunning met een dragerolie. Gebruik ze altijd met mate en let op eventuele allergische reacties. Het is ook belangrijk om etherische oliën buiten het bereik van kinderen te houden en ze op een koele, donkere plek te bewaren.